Nieuws


*
28 mei -22 augustus 2010: 
Ons hou van Suid-Afrika 
3 tentoonstellingen over Zuid-Afrika in het Museum voor Volkenkunde in Leiden. Waaronder een prachtige fototentoonstelling van Ernest Cole, een zwarte fotograaf die foto's maakte van de schokkende werkelijkheid ten tijde van de Apartheid. En een zaal vol voetbalsupportershelmen en de kralenbeesten van Monkeybizz, twee 'kunstnijverheids'projecten in townships in Zuid-Afrika.  


*
7-30 mei 2010:
The spirit of District Six - Cloete Breytenbach
Fototentoonstelling District Six in de Melkweg, Amsterdam. Mooie foto's van een voorbij tijdperk - de interessante geschiedenis van apartheid en de gevolgen daarvan voor de bewoners van een kleurrijke wijk in Kaapstad.
Melkweg Amsterdam, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam. 


*
Maart 2010:
Tentoonstelling schilderijen van Circle of Art in
Waar Den Haag. Kom snel kijken, de schilderijen hangen er maar even! (op de bovenverdieping)

Waar Den Haag, Dagelijkse Groemarkt 7, Den Haag.


*
Februari - april 2010:
Tentoonstelling schilderijen in het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam, in samenwerking met de Kalahari Support Group. Veel linodrukken van de San, enkele kleurige schilderijen. De kunst hangt tot en met Pasen.
Zuid-Afrika huis, Keizersgracht 140, Amsterdam.


*
December 2009: Tentoonstelling linodrukken en schilderijen San-kunst in het hoofdkantoor van Hivos. Een greep uit het werk van de San, met tekst en uitleg. Bezoek mogelijk op aanvraag.Hivos hoofdkantoor, Raamweg 16, Den Haag.